07 de juliol, 2006

Montilla el proper president de la Generalitat de tots

Montilla en la Cadena SER (Foto: Pedro Menéndez)

El proper Consell Nacional del Partit dels Socialistes aprovarà, amb tota seguretat, la candidatura de Josep Montilla a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Tinc el convenciment que ho farà per unanimitat de tots els consellers nacionals, perquè el màxim òrgan de direcció del PSC coneix millor que ningú les característiques personals i polítiques del secretari general del partit. Sols cal fer una ullada a la història recent, en els anys que Montilla porta de primer secretari del PSC i, prèviament, com a secretari d’organització. En aquest temps ha demostrat a bastament la seva capacitat de lideratge i direcció, ha aconseguit fer que desapareguessin amb una actuació prudent i encertada les tensions, per altra banda normals per la dimensió i incidència pública del PSC, entre les diferents sensibilitats que convergeixen en el si del partit. Les dots per gestionar el dia a dia del partit són indiscutibles, sense protagonismes ni estridències però amb efectivitat.
Montilla no és una persona mediàtica que busca el titular fàcil i la foto ràpida, és per contra una persona discreta i rigorosa que fonamenta i argumenta les coses que diu i planteja.
En ell reconeixem una persona enormement coneixedora i preocupada per les coses que incideixen en la vida quotidiana dels ciutadans, treballa incansablement perquè el govern doni la resposta adequada a totes i cada una de les situacions que l’administració pública genera.
La seva solvència en la gestió dels assumptes públics està provadissima, recordem el seu pas per l’Ajuntament de Cornellà i l’etapa com a president de la Diputació de Barcelona, tot això abans de ser ministre d’Indústria.
El proper govern de la Generalitat de Catalunya tindrà un nou marc competencial més ampli fruit de l’Estatut d’autonomia recentment aprovat. Un Estatut que exigirà per al seu desenvolupament que el proper govern tingui una actuació seriosa i responsable, que aposti per la col·laboració amb Espanya i defugeixi de la confrontació tant habitual a les passades legislatures. Un govern que al mateix temps defensi amb fermesa els interessos de Catalunya. Recordant les paraules de Montilla “ Catalunya necessita un govern que resolgui problemes, no que en creï”.
Montilla és una persona seriosa, responsable i coherent, ningú ho discuteix, ni els seus adversaris més acèrrims. Són característiques que juntament amb les dots de gestió i direcció el converteixen en el líder idoni per presidir la Catalunya segura i estable que volem la majoria de catalans. Serà la majoria de catalans, amb els socialistes al capdavant, els que faran que hi hagi la correlació de forces necessària en el Parlament de Catalunya que faci possible l’elecció de Montilla com a President. Estic convençut que la distribució d’escons al Parlament de Catalunya farà inviable l’anomenada Sociovergència. Un govern de coalició entre PSC i CiU sols tindria sentit si fos la única possibilitat de govern estable per a Catalunya.
Estic convençut que Montilla serà el proper President d’esquerres que governarà per a tots els catalans. Serà la culminació del projecte col·lectiu d’una Catalunya inclusiva on tots els catalans són importants i on tots són partícips en el desenvolupament del projecte comú.
El primer secretari dels socialistes s’implicarà en el govern de Catalunya des del socialisme amb renovada il·lusió, amb visió de país i amb sensibilitat per tot allò que preocupa a les dones i els homes que viuen i treballen a Catalunya. Vull recordar aquí el que va escriure de Montilla una persona que el coneix molt bé com és el diputat al congrés Dani Fernandez que deia: “...tot just vint-i-quatre hores després de ser proposat -per unanimitat de la comissió executiva del PSC- candidat socialista a la Presidència de la Generalitat de Catalunya va començar a parlar de formació, de qualificació laboral, de recerca, de desenvolupament i innovació, d’infraestructures, de competitivitat... En definitiva de Catalunya”.
Montilla és, no hi ha dubte, el millor candidat a President de la generalitat. El President que necessita Catalunya per afrontar els reptes que els propers anys haurem de superar com a país.